среда, 22 марта 2017 г.

Вчитель математики Костюченко В.А. розробила навчально-методичний посібник на допомогу учням 10-11 класів при підготовці до ЗНО з математики

"Задачі з модулем"

            Поняття «модуль числа» згідно з діючою програмою та базовими підручниками вводиться в курсі математики загальноосвітньої школи в шостому класі. Але уваги розв’язанню завдань даної тематики приділяється занадто мало, що вимагає самостійної самоосвіти учня.
         Посібник має на меті методичне формування відповідних типів мислення через дидактику завдань на модуль числа. Автор намагається показати методи використання модуля в рівняннях, нерівностях, при побудові графіків функцій, перетворенні виразів, у яких модуль з’являється під час алгебраїчних перетворень.
         У кожному розділі перша цифра завдання відповідає номеру розділу. Якщо друга цифра – 1, завдання подано з розв’язком і відповіддю. Якщо друга цифра – 2, задача пропонується для самостійного розв’язку, але наводиться відповідь. Третя цифра – порядковий номер задачі.
         Також у посібнику зібрані задачі, що містять модуль, запропоновані на ЗНО з математики протягом останніх 10 років . До кожного завдання надаються рекомендації, наведена правильна  відповідь, деякі містять повні розв’язки .

Комментариев нет:

Отправить комментарий